Feb 11, 2014

Gambar Tahun Baru Cina Di Seluruh Dunia


Penghibur Cina semasa satu upacara tradisional Dinasti Qing di mana maharaja berdoa untuk nasib yang baik, semasa perayaan Tahun Baru Lunar di Temple of Heaven di Beijing pada 31 Januari 2014. 
Gambar orang cina membakar colok di Dongyue Temple dengan harapan ia membawa  kemakmuran dan kekayaan bagi Tahun Kuda di Beijing pada 31 Januari 2014.


 HONG KONG - 31 Jan Penghibur membuat persembahan di 2014 Cathay Pacific International Parade Malam Tahun Baru Cina pada 31 Januari 2014 di Hong Kong. Perbarisan tersebut disertai dengan warga tempatan dan luar.


Penghibur Indonesia berpakaian seperti ikan duyung memakai pakaian tradisional cheongsam Cina dan costum singa dan melakukannya di dalam air sempena program khas meraikan Tahun Baru Lunar di taman Ancol Jakarta pada 31 Januari 2014. KUALA LUMPUR, MALAYSIA - 31 Jan Seorang etnik Cina memegang patung kuda emas sebagai sebahagian daripada penawaran beliau di Tien Hou Temple ketika Malaysia menyambut Tahun Baru Cina pada 31 Januari 2014 di Kuala Lumpur, Malaysia.


KUALA LUMPUR, MALAYSIA - 31 Jan Seorang etnik Cina berdoa di Temple Tien Hou Ketika Malaysia menyambut Tahun Baru Cina pada 31 Januari 2014 di Kuala Lumpur, Malaysia.


KUALA LUMPUR, MALAYSIA - 31 Jan A pasukan tarian singa meraikan orang ramai di Tien Hou Temple ketika malaysia menyambut Tahun Baru Cina pada 31 Januari 2014 di Kuala Lumpur, Malaysia.


KUALA LUMPUR, MALAYSIA - 31 Jan kanak-kanak dan juga orang dewasa berbangsa  Cina berebut gula-gula dan limau mandarin yang dilemparkan oleh ahli pasukan tarian singa di Temple Tien Hou ketika malaysia menyambut Tahun Baru Cina pada 31 Januari 2014 di Kuala Lumpur,Malaysia.


Ahli-ahli komuniti Cina melakukan tarian singa ketika mereka menyambut Tahun Baru Cina di Kolkata pada 31 Januari 2014. Masyarakat Cina di seluruh dunia menyambut 'Tahun Kuda. AFP PHOTO Dibyangshu Sarkar .


Penghibur memaparkan tarian naga semasa perarakan Tahun Baru Cina di Hong Kong pada 31 Januari 2014. Masyarakat Cina di seluruh Asia telah datang bersama-sama untuk menyambut Tahun Kuda. AFP PHOTO Philippe Lopez  .


Penghibur bersedia sebelum bermulanya perarakan Tahun Baru Cina di Hong Kong pada 31 Januari 2014. Masyarakat Cina di seluruh Asia telah datang bersama-sama untuk menyambut Tahun Kuda. AFP PHOTO Philippe Lopez  .


SEOUL, Korea Selatan - 31 Jan Seorang kanak-kanak bermain permainan tradisional rakyat semasa hari Lunar Tahun Baru di kampung Namsangol Hanok pada 31 Januari 2014 di Seoul, Korea Selatan. Tahun Baru Lunar adalah hari cuti yang terbesar di Korea Selatan.


SEOUL, Korea Selatan - 31 Jan Rakyat menikmati hari Lunar Tahun Baru di Gyeongbokgung istana diraja pada 31 Januari 2014 di Seoul, Korea Selatan. Tahun Baru Lunar adalah hari cuti yang terbesar di Korea Selatan. Gambar oleh Chung Su.


SEOUL, Korea Selatan - 31 Jan Rakyat menikmati permainan tradisional rakyat semasa hari Lunar Tahun Baru di Gyeongbokgung istana diraja pada 31 Januari 2014 di Seoul, Korea Selatan. 


SEOUL, Korea Selatan - JANUARI 31 peserta memakai pakaian tradisional pengawal diraja dan mengambil bahagian dalam majlis pengawal diraja semasa hari Lunar Tahun Baru di Gyeongbokgung istana diraja pada 31 Januari 2014 di Seoul.


PENAMPANG, INDONESIA - 31 Jan Seorang lelaki memegang colok ketika dia berdoa di perayaan Tahun Baru Cina bagi Tahun Kuda di Bun Kuil San Bio pada 31 Januari 2014 di Tangerang, Indonesia.

PENAMPANG, INDONESIA - 31 JANUARI Seorang wanita memegang colok ketika dia berdoa di perayaan Tahun Baru Cina bagi Tahun Kuda di Bun Kuil San Bio pada 31 Januari 2014 di Tangerang, Indonesia.