Feb 1, 2014

Enjin Turbocharged Honda Baru!!!


Assalamualaikum

Honda mengumumkan enjin pertama turbocharged sejak generasi pertama Acura RDX.Enjin baru akan termasuk I3 1.0- liter dan dua model empat silinder dalam 1.5 dan anjakan 2.0 liter. 2.0 liter dijangka menghasilkan kira-kira 276 hp dan 295 lb- tork dan mungkin muncul dalam Type Civic R yang baru.

Enjin baru mengambil suntikan petrol langsung dan teknik penyejukan canggih, termasuk omboh dengan penyejukan galeri untuk menjalankan nisbah mampatan yang agak tinggi untuk enjin turbocharged ( 10.6:1 untuk 1.5 liter dan 9.8:1 untuk versi 2.0 liter ).Sebagai sebahagian daripada perkembangan powertrain , Honda akan memperkenalkan lapan kelajuan penghantaran dwi- klac yang juga menggabungkan penukar tork. Honda mendakwa penukar tork akan membantu pecutan awal bergerak lancar,  di kawasan di mana automatics dwi- klac telah dikritik oleh pengguna sebelum ini.


Kami mendapat peluang untuk mencuba enjin ini dan perkembangan transmisi baru di Honda's Tochigi sempena menjelangnya Tokyo Motor Show.Enjin I3 1.0- liter menyediakan kuasa yang baik, walaupun ramai pengguna mungkin mendapati ia hanya sedikit kurang kuasanya berbanding daripada kereta segmen B. Enjin turbo 1.5 liter lebih sesuai untuk segmen C produk Amerika, menghasilkan 202 hp dan 192 lb- ft tork.Bintang sebenar adalah I4 turbo 2.0 liter , yang disediakan oleh Honda di Euro- pasaran Civic Type R. Ianya mengujakan seperti memandu Focus ST atau Mazdaspeed 3.